Dalhem Panel

Samlingsnamnet för nedan produkter.

Dalhem Ribba och Planks, fanerade undertak och väggsystem för offentliga miljöer. Äkta träfaner för rum som kräver något lite bortom det traditionella. Produkterna ger ett livfullt ytskikt, helt unikt för varje projekt. Med moderna material och traditionella snickerikunskaper i förening, skapar vi system som klarar dagens hårda krav på brand, akustik och miljö, utan att tumma på den arkitektoniska grundtanken. Friheten att skapa vacker konst i samklang med perfekt funktion. Produkterna uppfyller tack vare sin konstruktion dom höga kraven på brandklassen B-s1,d0. Dalhem Ribba och planks uppfyller också kraven för Byggvarubedömningen, Sunda Hus och FSC®-certifierat (Forest Stewardship Council).

Dalhem Ribba – Tak

Dalhem Ribba är ett flexibelt undertakssystem med stora möjligheter till kreativa inredningslösningar. Ribborna har en stomme i trägips eller MDF som är belagd med äkta träfaner av högsta kvalitet. Systemet är enkelt att montera och består i huvudsak av tre komponenter: Ribban, ett specialdesignat bärverk och ett fästclips.

Dalhem Ribba – Vägg

Dalhem Ribba kan även monteras på vägg. Montaget blir helt osynligt tack vare den specialdesignade monteringsprofilen. Montagesättet lämpar sig också väl för undertak där man har snäva radier eller dylikt. Montageprofilen används även som skarvbleck.

Dalhem Planks – Vägg

Dalhem ribba går även att få som Planks, i bredder om 100-300 mm och tjocklekarna 13 alternativt 16 mm.

Dalhem DL List – Tak

Täcklist till bärverk. Passar alla undertak byggt på T-profiler med bredden 24 mm.