Om oss

Ah Production AB är idag ett väletablerat Åmålsföretag inom byggbranschen, känt främst för sin tillverkning av Dalhempanel.
Vi tillverkar högkvalitativa produkter för interiöra miljöer och akustikprodukter för vägg och tak.
Vacker konst i samklang med perfekt funktion. Våra produkter skapar frihet för arkitekter, men också perfekt funktion för den som utför och bygger.
Vi tillverkar modern inredning, lite bortom det traditionella, för kontor och offentlig miljö.
En kombination av mekanisk och snickeriverkstad med långa traditioner och bred kunskap, garanterar lösningar som fungerar och produkter som ständigt inspirerar.
Vår standard är er special.

Det var i Tösse, utanför Åmål i Dalsland som allt startade, med Tösse Snickerifabrik.

Ovan: Axel Hallgren med medarbetare i snickeriets maskinverkstad.

Axel Hallgrens snickerifabrik, därav Ah i det nuvarande företagsnamnet, började år 1935 med att tillverka byggnadssnickerier, det vill säga fönster, dörrar, köksskåp och andra inredningssnickerier.
Tidigare så tillverkades alla de här detaljerna ute på byggarbetsplatserna.
Nu prefabricerades de i istället och det var lite av en början till den byggindustri vi har i världen i dag.
Detta pågår fram till 1956 då man flyttar verksamheten till Åmål och börjar att tillverka metallkonsoler för fönsterbänkar i sten.
1999 så börjar tillverkningen av Dalhempanel i just Dalhem på Gotland och sedan 2002 så sker all tillverkning i Åmål.Idag har vi tillverkning i en modern industrianläggning på 4200 kvadratmeter. En stor del av tillverkning går på export och vi har egna representanter i ett flertal länder världen över.

Bildreferens: Tösse Stationssamhället och bygden av Sten Lindström.